۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۰:۰۶

با تحقیق و تالیف پروین متواری سورکی

جلد ۸۹ از کتاب فهرست نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتشر شد

جلد ۸۹ از کتاب فهرست نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی منتشر شد

هشتاد و نهمین جلد از کتاب فهرست نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با تحقیق و تالیف پروین متواری سورکی توسط انتشارات این سازمان منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هشتاد و نهمین جلد از کتاب «فهرست نسخ خطی» به معرفی ۳۰۰ جلد نسخه خطی نسخه پرداخته است. موضوعات مربوط به هشتاد و نهمین جلد از کتاب فهرست نسخ خطی در حوزه علوم دینی، عرفانی، ادبی، نجوم، ریاضیات، طب، ادعیه و علوم غریبه است. برخی از رساله‌های معرفی شده در این کتاب متعلق به کتابخانه شیخ محمدعلی دیانی در بیرجند است.

هشتاد و نهمین جلد از کتاب فهرست نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در دو بخش کتاب شناسی و نسخه شناسی تدوین شده که بخش کتاب شناسی شامل دو قسمت توصیفی و تحلیلی می‌شود و ترتیب معرفی نسخه‌ها شامل کتاب شناسی، سرشناسه مؤلف، عنوان، تکرار نام مؤلف و سایر پدیدآورندگان، زبان، معرفی کتاب، آغاز، انجام و انجامه، منابع مورد استفاده در شناسایی و معرفی نسخه می‌شود.

پروین متواری سورکی مؤلف هشتاد و نهمین جلد از کتاب فهرست نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مقدمه این کتاب درباره ترتیب معرفی نسخه‌ها چنین آوره است: «ترتیب تنظیم فهرست به ترتیب شماره بازیابی مندرج بر عطف نسخه که برابر با شماره ردیف نسخه در قفسه مخزن نسخ خطی است. در بخش کتابشناسی سرشناسنامه مؤلف، عنوان، تکرار نام مؤلف و سایر پدیدآورندگان، زبان، معرفی کتاب، آغاز، انجام و انجامه منابع مورد استفاده در شناسایی و معرفی نسخه آورده شده است و در بخش نسخه شناسی خط، کاتب، محل کتابت، تار یخ کتابت، آرایه‌ها، مهرها، حواشی، یادداشت‌های متفرقه نوشته شده بر اوراق نسخه، امتیاز، آسیب‌ها، نوع کاغذ و جلد، تعداد اوراق، اندازه سطر و قطع نسخه عنوان شده است.»

همچنین در استفاده از منابع برای شناسایی و معرفی کتاب و ذکر وجود آن در کتابخانه‌های دیگر در هشتاد و نهمین جلد از کتاب فهرست نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بیشتر از کتاب‌های الذریعه، کشف الظنون، ریحانة الادب، نسخه‌ها، فهرست مشترک، فهرست مشار، نشریه دانشگاه تهران و فهرست‌های سایر کتابخانه‌های بزرگ و مطرح مانند آستان قدس رضوی، مرعشی، ملک، مجلس و در صورت نیاز از سایر فهرست‌های نسخ خطی، همچنین فهرستگان نسخه‌های خطی ایران (فنخا) استفاده شده است.

با انتشار این فهرست تعداد منشورات سازمان به ۱۵۶۶ جلد و تعداد فهرست‌های نسخه‌های خطی منتشر شده کتابخانه ملی ایران به ۵۰ مجلد رسید.

کد خبر 5061119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha